Etiquetes

divendres, 30 de setembre del 2011

VISIONATGE DELS VIDEOS D’EN SIR KEN ROBINSON


La professora de COED ens ha dit que visionem  dues conferències de Sir Ken Robinson, que són aquestes:

Aquest primer es titula " Las escuelas matan la creatividad"

I el segon: ¡A iniciar la revolución del aprendizaje!


Aquí publico el meu resum:


En Sir Ken Robinson, en aquests dos videos parla sobre l’educació, sobre el que es vol aconseguir i quin es el pròposit al que volem arribar quan els infants comencen l’escola.Utilitza exemples sobre la seva vida personal i li dona a tot el discurs un to humoristic que fa que el que esta dient sigui graciòs, però a més a més et fa veure que té raó en el que diu. Crec que l’èxit està aqui, la clau es el to humoristic que li dona, ja que podria fer el mateix discurs explicant que des de petits ja condicionem als infants a que realitzen unes activitats o altres segons les capacitats que els observem sense deixar que s’evoquin i en canvi com inclou anecdotes de personatges famosos com pot ser el cas d’en Shakespeare o en Picasso ho fa mes ameno i agradable i a l’hora atrau l’atenció de qui escolta, suposo que si que improvitza, però això no treu a que no porti un guió mental sobre el que ha de parlar. El seu discurs no està estructurat ja que parla d’un tema i potser talla amb una anecdota una gràcia i passa a parlar d’un altre assumpte, evidentment referit al tema de l’educació.
Per últim vull afegir que m’ha agradat molt el poema que ha llegit i com ha utilitzar el simil dels somnis del poema per a donar a entendre que no trepitgem els somnis dels infants.

Dígits: Del numero al bit

Edu3.cat



Dígits: Del numero al bit.

En aquest vídeo, comença parlant de les primeres utilitzacions que tenien els ordinadors els quals eren màquines i que més endavant van ésser també utilitzats per a la comunicació.
Parla de la interactivitat i anomena a Bush que defensava que a l’hora d’organitzar l’ informació sabia de fer mitjançant l’associació d’idees. També esmenta a Ted Nelson que va ser el creador de Xanadu, una xarxa com Internet per o creada 30 anys abans.

Apareixen els termes hipertext que es el nou model de la informació relacionada i hipermèdia la qual inclou sons text i imatges.
Seguidament explica que als anys 90 van aparèixer  els CDROM amb propòsits educatius i per a extreure l’ informació de l’ordinador. Juntament amb els videojocs que van ser el gran impacte en aspectes com la visualitat, sonoritat, moviment i la participació. Per últim explica que l’ interacció es pot realitzar amb un mateix a través d’Internet.


divendres, 23 de setembre del 2011

Què és la llengua? i Què és el llenguatge?

A classe de COED, desprès de llegir un fragment del llibre Lingüística de TUSON, em hagut de resumir el text i contestar a les preguntes què és la llengua? i què és el llenguatge.

A continuació el meu resum:

Tot senyal està destinat a la transmissió d'informació.Els senyals adquireixen el seu ple sentit quan són utilitzades i serveixen de llaç entre un emissor i un receptor. el llenguatge és un instrument de comunicació. tot ésser humà es comunica per mitjà d'una o una altra llengua. la humanitat té com a facultat innata el llenguatge. el llenguatge humà s'organitza en diferents nivells (el discurs, l'oració, el sintagma, el morfema, el fonema)i, comporta la creativitat.

A. El llenguatge i l'organització de l'entorn. Amb una llengua organitzem el nostre entorn i sotmetem la nostra percepcions a diversos graus d'abstracció. d'aquesta manera, la il·limitada varietat de les percepcions es veu reduïda a un numero limitat de tipus d'objectes i de tipus de fenòmeno. la comunicació és possible gràcies a l'organització i reducció que del món fem per mitjà del llenguatge.

B. El llenguatge i el pensament. La veritat és que sense la base d'una constitució cerebral minimament adient no és possible el llenguatge. i, com a contrapunt, en la total absència del llenguatge no apareixen indicis d'intel·ligència en els éssers humans.

C. El llenguatge i la memòria. el llenguatge és el suport bàsic de la memòria. si l'ésser humà, quan neix, es veu dispensat a començar de nou és, en bona mesura, perquè el seu poble li llega els coneixements adquirits generació després de generació. coneixements abocats, gairebé necessàriament, en la pròpia llengua. la llengua exerceix un paper singular en la formació de la identitat personal.

D. El llenguatge i la autoexpresió. No sempre que parlem tractem de transmetre informacions a una altra persona. en dir que el llenguatge fa possible la autoexpresió volem referir-nos a l'existència del discurs intern, des d'aquesta perspectiva el llenguatge resulta ser una mica més que un instrument per a la comunicació: ens permet la autoexpresió és dir, el diàleg amb nosaltres mateixos, la reflexió sobre la nostra pròpia experiència. tinguem, doncs, present aquesta nova dada per a la definició del llenguatge.

E.El mitjà més extens. El llenguatge és, en conseqüència, el mitjà de comunicació i d'expressió més extens que posseïm els éssers humans.

El llenguatge és un mitjà o instrument de comunicació. Però també és el factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans perquè fa possible el discurs abstracte i la parla desplaçada. amb el llenguatge ordenem tant les experiències que tenim de l'entorn com les quals s'originen en nosaltres mateixos. és, a més, el suport de la memória. Ens permet l'expressió lliure i interior i és la causa del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos.

Com a conclusió de tot aquest fragment, direm que el llenguatge és el principal medi d'expressió dels éssers humans i la llengua és el que ens fa variar o distingir els uns dels altres.

dijous, 15 de setembre del 2011

Presentació personal

Sóc l'Alba Martínez del grup J de primer d'educació infantil i inicio el meu blog en el qual tinc intencions d'interactuar molt, publicar, i intercanviar diferents informacions relacionades amb l'àmbit en el que estem.