Etiquetes

divendres, 25 de novembre del 2011

Primera sessió de recitacions

Avui divendres dia 25 de novembre algunes de les meves companyes han començat a recitar les seves poesies.
 

Per tal de que les que havíen de recitar es relaxessin, la professora ens ha fet realitzar els següents exercicis:

tres respiracions profundes,assegut correctament, i finalment i per tal de vocalitzar millor ens hem col·locat un llapis a la boca i hem parlat.

Desprès d'acabar-se les recitacions hem obert el blog d'una companya i hem analitzat quines millores podríem realitzar, com pot ser el cas de:
 
-Col·locar la data i el mes de cada sessió a l'entrada
-Concretar els aspectes esmentats  a l'entrada i aprofundir-hi amb reflexions o ampliacions.
-L'ortogràfia.
-A l'hora de posar noms ho hem de fer amb el permís de la persona i amb el cognom.
-Utilitzar un llenguatge estàndard.

Glogster

El passat dijous dia 1 de desembre vam treballar un lloc web on realitzar pòsters online, una eina web 2.0 per crear pòsters digitals és Glogster. http://www.glogster.com/dashboard/pulse

En aquests pòsters online podem adjuntar imatges, vídeos, textos, sons... Aquests pòsters són una manera de transmetre emocions i en alguns casos informació.
Els pòsters sempre han estat una manera de fer que els alumnes s'interessessin per un tema i sintetitzin informació. En ell pots adjuntar imatges, text, enllaços, múltiples dissenys i gràfics animats, música i vídeo totes aquestes eines les pots barrejar en un sol pòster i després compartir-lo amb gent.
Al veure el potencial educatiu d'aquesta eina Glogster va crear Glogster EDU, especial per a educadors. La pàgina està en anglès. En Glogster EDU el docent es crea un compte i partir d'ell pot afegir fins a 200 estudiants en ell. També hi ha una galeria comuna de pòsters d'altres estudiants del món en la pàgina de glogster EDU.
Per a què puc utilitzar un glog? Fonamentalment com a suport de produccions orals, escrites o audiovisuals de l'alumnat:
  • Presentació de projectes d'investigació
  • Realització de cartells de divulgació i animació sobre lectures realitzades en qualsevol matèria.
  • Anuncis, campanyes publicitàries.
  • Guies turístiques.
  • Biografies.
  • Reportatges.
També el professorat troba en Glogster una eina molt vàlida per presentar els continguts de forma més motivadora o proposar projectes de treball o seqüències didàctiques.
En qualsevol cas, les funcionalitats exposades ens remeten a una metodologia activa, de treball per projectes, en la que el desenvolupament de les competències es fa patent: s'aprèn fent.
Després els pòsters que un faci es poden veure en línia i també incrustar en una pàgina, com per exemple en la wiki de la teva classe, la xarxa wall.fm, el bloc, etc.



Aqui deix-ho l'enllaç d'una pàgina web o s'explica de forma molt acurada aquest programa: 

Referències: 

dimarts, 15 de novembre del 2011

PREZI

El passat dia 25 de novembre a la classe de GTIC vaig descobrir Prezi, una aplicació de presentació en línia i una eina de narrativa, que utilitza una pàgina en blanc en comptes de diapositives tradicionals, separades.
Els textos, imatges, vídeos o altres objectes de la presentació es troben disposats en un espai infinit i es van presentant de forma ordenada. Per tant podem crear una presentació no lineal, que pot utilitzar el zoom al mapa visual. Es pot definir un camí a través d'objectes i els marcs i així fer un ordre desitjat per l'usuari. La presentació final es pot desenvolupar en una finestra de navegador, també, que permeten una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu.

Prezi utilitza un model de freemium. Els usuaris que fan ús del Prezi públic poden editar, visualitzar i descarregar les seves obres a la web de l'aplicació i els que paguen per gaudir del Prezi o una llicència de Pro de Prezi poden crear, compartir i descarregar arxius. Zamzar també ofereix una llicència per a estudiants i educadors, aquesta és la que hem utilitzat nosaltres.
Els seus creadors Adam Somlai-Fischer i Peter Halacsy van començar a treballar en el Prezi al 2007, ja que es van adonar que les diapositives limitaven la seva capacitat per desenvolupar i explicar les idees. Prezi va ser presentat oficialment el desembre de 2009.

Les característiques més destacades d'aquest programa són:

  • Creació de textos instantanis.   
  • Plantilles predeterminades.
  • Introduir arxius multimèdia com imatges, vídeo o altres objectes.   
  • Es pot convidar altres usuaris en l'edició de la presentació.    
  • Es poden realitzar "zooms delicats i dinàmics.    
  • Distribució i ocupació sense fi d'objectes multimèdia.
Podeu trobar més informació a http://www.revistainteractive.com/index.php/161-prezi-manual-de-uso

Aqui podeu obserbar el primer prezi que vaig fer:

divendres, 11 de novembre del 2011

Poesia

Aquest és el poema que jo he triat per a recitar davant de les meves companyes a classe:





DE DALT DE TOT DEL CEL

De dalt de tot del cel
els pobles en la nit semblen brasers encesos.
I perquè entra la  vetlla brillen més els estels

s’acosten a la terra i s’escalfen les mans
i el cos
              i els peus
I li ofrenen la Óssa com un penell de flors:

Entremig la rosada
els dematins les cullen els pastors.


Referències:

Aquest poema pertany a l’obra L’irradiador del port i les gavines d’en Joan Salvat-Papasseit, autor que il·lustra molt bé tant els trets definidors com les limitacions de la primera avantguarda catalana.

dimarts, 8 de novembre del 2011

Exposició fotogràgica- Descripcións


Avui, a classe de Coed, hem fet una exposició fotogràfica que consistia en penjar les nostres fotogràfies i desprès havíem d'explicar-les. 

En el meu cas, he fet la meva descripció sobre la meva companya Aida Pérez:

Tinc una companya d’aventures anomenada Aida. Des del primer dia que ens vam conèixer vam conectar molt bè, encara que sembla bastant timida al principi no ho és molt quan agafa confiança i es deixa portar es converteix en una xerrameca profesional!
És molt riallera i li agrada molt jugar al básquet, sempre porta un entrepà per a esmorzar i el cabell molt ben pentinat, però darrere de totes aquestes coses encara hi ha una Aida molt millor, que tant t’acompanya en el riure com en el plor, sap escoltar quan ho necesites, donar-te una abraçada sense que se la demanis i treure’t un somriure!



Somriu fins que els que et miren somriuen!


Moltes de les meves companyes han fet unes fotogràfies molt maques, unes amb més color, altres de perfil, altre marcant un tret distintiu de la persona... Ha sigut un exercici molt gratificant tant per a corregir errors com pera conèixer una mica més de companyes que poder no tinc tanta relació.

dissabte, 5 de novembre del 2011

A la classe de COED vam parlar sobre la comunicació digital, i vam visionar un video de Guillermo Orozco , el qual us penjo a continuació:

 

Les conclusions que vam extreure a partir d'aquest van ser:
  • La incorporació de lo digital va més enllà de la simple pantalla, de les receptes, sinó que també té enfocaments pedagògics.
  • La imatge és el suport de lo escrit.
  • No em de ser urusaris i prou, hem de ser uns usuaris crítics.
  • Actualment se'n fa un ús intel·ligent en algunes escoles, per tal de que arribi a totes i no es quedi en "algunes" i que els nenes siguin competents en la tecnologia audiovisual s'hi ha de fer un enfocament.
  • Hem d'aconseguir que es faci exponencial ment, no com a complement sinó que formi part de la nostra vida diària.
  • La comunicació audiovisual ens arriba a partir de la vista, de l'oïda i de la comunicació escrita. Aquests sentits s'han d'entrenar per anar adquirint la competència audiovisual.

dimecres, 2 de novembre del 2011

GIMP

Avui a la classe de GTIC el nostre professor, Jordi Simon ens ha parlat de la terminologia que hem d’emprar per referir-nos a les característiques de les imatges:

  • La grandària. Que fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge i normalment és mesura amb la quantitat de píxels horitzontals multiplicats per la quantitat de píxels verticals que té.
  • El pes, que és el que ocupa la imatge en memòria i és mesura en Bytes o algun dels seus múltiples.
  • La profunditat de color que fa referència al nombre màxim de colors que pot arribar a tenir la imatge.
  • La resolució, que és la relació entre el nombre de píxels i l’espai físic que ocupa. Es mesura, normalment, en píxels per polsada (1“=2,54cm) o ppp. Aquesta mesura està condicionada a les possibilitats del propi medi físic (una pantalla, un paper,...).




Podem trobam diferents tipus d’arxiu d’imatge depenent de la manera de grabar els píxels:

  • JPG: es una manera de simplificar la realitat. Comprimeix l’arxiu. Deixa poca riquesa de color.
  • PNG: tipus de format d'imatge pensat especialment per a pàgines web, desenvolupat pel W3C amb la intenció de substituir el format GIF, que estava subjecte a patents, a  Internet.
  • GIF: és un format per a la compressió d'arxius d'imatge més populars a Internet i fou desenvolupat per CompuServe.
  • BMP: és un tipus d'arxiu per a gràfics basat en el mapa de bits. Es l' estàndar dels sistemes operatius de Microsoft.




Hem utilitzat Gimp, un programa de GNU per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program) quan modifiques una imatge es guarda en jpg. GIMP serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics inclouen la creació de gràfics i logotips, el canvi de mida i retallat de fotografies, el canvi de colors, la combinació d'imatges usant capes, l'eliminació d'elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges. També es pot utilitzar el GIMP per crear imatges animades senzilles.

Aquí deix-ho l’enllaç de la página web on podeu descarregar el programa:
Aquesta és la imatge que he escollit:



Per tal de retallar-la obrim la imatge amb el GIMP i utilitzem l’eina de retallar que surt representada amb el dibuix d’un cúter. Un cop tenim seleccionada l’eina hem de retallar la part de la imatge que volem suprimir, d’aquesta forma tindrem la nostre imatge retallada. Una vegada retallada la guardem canviant el nom per tal de que no substitueixi a l’original i la guardem amb una qualitat de 95 aproximadament.
Aquest ha sigut el meu resultat:



A continuació hem escalat la imatge, és a dir hem reduït el nombre de píxels del conjunt de la imatge, per tant la qualitat disminueix. Aquest és el procés:tornem a obrir la imatge original i la guardem canviant-li el nom i la guardem en qualitat 15 aproximadament.
Així ha quedat la imatge:





Per últim hem retocat la imatge treient un element d’aquesta. Aquest són els pasos: obrim  la imatge original  amb el programa GIMP. I per exemple, jo he agafat l’eina de clonar, dibuixada amb una icona que sembla un segell, una vegada seleccionada em de prémer el botó control i seleccionar la zona de color que volem copiar en un altra lloc, i una vegada la tenim seleccionada cal que ens posem a sobre de la zona que volem pintar i premem el botó esquerra del ratolí i ja se'ns estarà copiant la zona de color que em seleccionat. Una vegada la tenim retocada cal que la guardem amb un altre nom i a qualitat 95 aproximadament.

I així és com m’ha quedat la meva imatge retocada:






Referències: